Every day our internal kitchen prepares fresh fruit for the morning snack and a nutritionally balanced two-course meal for lunch.
The menu is approved by the Local Health Authority (ASL) and varies according to the season.
A specialised menu can be prepared for vegans, vegetarians and/or children with food allergies or intolerances.
Saint Denis School adheres to the “Fruit and vegetables in schools” initiative as championed by the European Union and which is carried out in collaboration with the Ministry of Education, the University and Research Ministry and the Ministry of Health in order to increase the consumption of fruit and vegetables while raising awareness of the benefits of a healthy diet.
The School also takes part in the “Milk in schools” project, which is an education campaign about the consumption of milk and dairy products for primary school students. Through guided tasting of fresh milk, yoghurt and cheese, the initiative aims at teaching children the importance of including these products in their daily diet and how to keep this healthy habit throughout their life.
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Weekly menu from Monday 11 November to Friday 15 November 2024
MONDAY
Sedanini pasta with broccoli sauce
Vegetable pie with parmesan
Salad
Seasonal fruit (morning snack)
TUESDAY
Risotto with tomato sauce
Ham rolls (vegetarian alternative: cabbage rolls )
Spinach
Seasonal fruit (morning snack)
WEDNESDAY
Spaghetti pasta with meatballs (vegetarian alternative: spaghetti pasta with tomato sauce and pea)
Meatballs and potatoes (vegetarian alternative : vegetarian meatballs and popatoes)
Seasonal fruit (morning snack)
THURSDAY
Caserecce pasta with vegetables
Asiago cheese
Carrots julienne
Seasonal fruit (morning snack)
FRYDAY
Farfalle pasta with parmesan cheese
Fish burger (vegetarian alternative: soy and quinoa burger )
Fennel salad
Seasonal fruit (morning snack)
Ogni giorno la cucina interna dell’Istituto prepara la merenda mattutina a base di frutta fresca e il pranzo.
Il menù, vidimato dall’ASL competente, varia a seconda della stagionalità.
Viene proposto un menù dedicato a bambini vegetariani o vegani e a bambini che abbiano allergie/intolleranze alimentari.
La Saint Denis School aderisce al progetto “Frutta e verdura nelle scuole”, promosso dall’Unione Europea e svolto in collaborazione con il Ministero dell’Istruzione, dell’Università e della Ricerca e il Ministero della Salute, al fine di incrementare il consumo di prodotti ortofrutticoli e di accrescere la consapevolezza dei benefici di una sana alimentazione.
L’Istituto aderisce anche al progetto “Latte nelle scuole”: si tratta di una campagna di educazione alimentare sul consumo di latte e prodotti lattiero caseari destinata agli allievi della scuola primaria. Attraverso degustazioni guidate di latte fresco, yogurt e formaggi l’iniziativa intende insegnare ai bambini ad inserire tali prodotti nell’alimentazione quotidiana, conservandone poi l’abitudine per tutta la vita.
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Menù settimanale da Lunedì 12 Febbraio a Venerdì 16 Febbraio
LUNEDI’
Fusilli con crema di broccoli
Pollo al forno (alternativa vegetariana: tofu)
Spinaci
Merenda mattutina: Frutta di stagione
MARTEDI’
Mezze maniche con ceci
Tortino con zucchine
Insalata
Merenda mattutina: Frutta di stagione
MERCOLEDI’
Crema di patate e porri
Hamburger di manzo (alternativa vegetariana: hamburger vegetariano)
Piselli
Merenda mattutina: Frutta di stagione
GIOVEDI’
Tortiglioni al ragu’ bianco
Primo sale
Carote olio e limone
Merenda mattutina: Frutta di stagione
VENERDI’
Minestrina in brodo
Nasello al forno (alternativa vegetariana: pomedaglioni di soia)
Merenda mattutina: Frutta di stagione